DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2010
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Precizētas medījama gaļas realizēšanas prasības

Publicēts pirms 13 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valdība šodien apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu "Noteikumi par kārtību, kādā mednieki galapatērētājam piegādā medījamos dzīvniekus vai to gaļu mazā daudzumā, un higiēnas prasībām medījamo dzīvnieku un to gaļas apritei".

 Šobrīd spēkā ir MK 2007. gada 28. augusta noteikumi Nr. 589 „Noteikumi par kārtību, kādā mednieki piegādā medījamos dzīvniekus vai to gaļu mazos daudzumos, un veterinārajām prasībām medījamo dzīvnieku vai to gaļas apritei”. Ņemot vērā grozījumu lielo apjomu, noteikumu projekts ir sagatavots jaunā redakcijā.

Noteikumos precizēts, cik liels ir mazs medījamo dzīvnieku un to gaļas daudzums, ko realizē tieši galapatērētājam, un precizēta vieta, kurā apstrādā medījumu. Normatīvajā aktā noteikti arī pārtikas aprites posmi, kuros jāievēro noteikts temperatūras režīms un realizācijas termiņš.

Tāpat noteikumos precizēta pavaddokumentā ietveramā informācija un noteikts, kurš Valsts meža dienesta (VMD) izsniegts pavaddokuments vai tā kopija ir jāpievieno pavaddokumentam.

Noteikumi paredz, ka turpmāk medniekiem vairs nebūs nepieciešams katru gadu līdz 31. maijam VMD jāsniedz ziņas par nomedīto dzīvnieku daudzumu pa dzīvnieku sugām, kā arī par limitēto medījamo dzīvnieku daudzumu pa dzīvnieku sugām.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”. 

Papildus informācija: [ http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40158254&mode=mk&date=2010-07-20 ]

Informāciju sagatavoja
Viktorija Kalniņa
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas
pārvaldes vecākā referente
Tālrunis: 67027622
viktorija.kalnina@zm.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI