DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2009
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Komercpreces Afganistānai tiks sūtītas caur Rīgu

Publicēts pirms 15 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
ASV vēstniecības Latvijā pilnvarotais lietvedis Brūss Rodžers (Bruce Rogers) 11.februārī tikās ar Latvijas prezidentu Valdi Zatleru, lai apspriestu nemilitāru komercpreču no ASV pārkraušanu Latvijā to tālākai nogādāšanai Afganistānā, kā arī citus divpusējos jautājumus. 

Sākot darboties „Ziemeļu piegādes tīklam”, preces tiks piegādātas Rīgas ostā, no kurienes tās pa dzelzceļu caur vairākām citām valstīm tiks nogādātas Afganistānā. Pirmajā šādā sūtījumā būs 100 konteineri ar komercprecēm NATO spēku vajadzībām Afganistānā. Ja sūtījumu piegāde būs sekmīga, to apjoms varētu tikt palielināts līdz 20 – 30 vilciena kravām nedēļā.

Rodžers uzsvēra: „Sadarbība šajā projektā, piegādājot svarīgas preces un materiālus Afganistānai, ir būtiska NATO misijai Afganistānā un kalpo kā vēl viens piemērs ASV – Latvijas drošības attiecību stiprināšanai. Tā parāda, ka priekšrocības, ko Latvija iegūst, būdama NATO dalībvalsts, ir plašākas un ietver ne tikai drošības jomu, bet arī ekonomiku. NATO misijas veicināšana turpina būt ASV augstākā militārā prioritāte.  Es augsti vērtēju Latvijas prezidenta apstiprinājumu Latvijas dalībai šajā misijā.”

Tikšanās laikā tika apspriesti arī tādi jautājumi kā jaunās ASV administrācijas prioritātes un šā gada maijā plānotās Latvijas prezidenta vizītes ASV sagatavošana.

ASV vēstniecība Latvijā, Preses un kultūras nodaļa
Smilšu ielā 7, Rīgā, LV 1050
Tālr. 371 67509022, 371 29405048
Preses speciālista e-pasta adrese: Ruklisk@state.gov
Interneta adrese: http://riga.usembassy.gov/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI