DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2008
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

MK iesniegs apelācijas sūdzību lietā ,,Kononovs pret Latviju,, Eiropas Cilvēktiesību tiesas Lielajā palātā

Publicēts pirms 15 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
14.oktobrī Ministru kabinets nolēma iesniegt apelācijas sūdzību lietā “Kononovs pret Latviju” Eiropas Cilvēktiesību tiesas (Tiesa) Lielajā palātā saskaņā ar Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas (Konvencija) 43.pantu.

Valdības  apelācijas sūdzību vispirms izskatīs piecu Lielās palātas tiesnešu kolēģija, kas lems par to, vai lieta skar būtiskus Konvencijas vai tās protokolu interpretācijas jautājumus, vai arī tā skar svarīgu jautājumu, kam ir vispārēja nozīme, lai to izskatītu Lielajā palātā. Kolēģija var pieņemt lietu izskatīšanai Lielajā palātā vai arī to noraidīt.

24.jūlijā pasludinātajā palātas spriedumā Tiesa ar četrām balsīm pret  trijām atzina Konvencijas 7.panta pārkāpumu un piesprieda iesniedzējam kompensāciju morālā kaitējuma atlīdzībai 30 000 EUR apmērā. Pats iesniedzējs lūdza Tiesu atlīdzināt viņam materiālos zaudējumus un morālo kaitējumu 5 000 000 EUR apmērā.

Sūdzību Tiesā Kononovs iesniedza 2004.gadā, uzskatot, ka viņš Latvijā ticis notiesāts par nodarījumiem, par kuriem to izdarīšanas brīdī nebija paredzēta kriminālatbildība ne starptautiskajos, ne nacionālajos tiesību aktos.

Pilns Tiesas sprieduma teksts angļu valodā ir pieejams Tiesas mājaslapā: http://echr.coe.int

Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 67016 272. Fakss: (371) 67222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI