NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
22. jūlijā, 2010
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
6
6

LV.LV piedāvā jaunas sadaļas: vienkopus jaunākie un pieprasītākie tiesību akti

Publicēts pirms 13 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Portāla sākumlapas apakšā izvietotas trīs jaunas sadaļas, kas var noderēt lietotāju ikdienas darbā. Pirmā sadaļa – "Jaunie tiesību akti" – piedāvā pārskatu par aktuālajiem "Latvijas Vēstnesī" publicētajiem likumiem un MK noteikumiem. Otrā sadaļa – "Visvairāk skatītie tiesību akti" – ir ērts instruments, lai operatīvi gūtu ieskatu populārākajos dokumentos. Savukārt trešā (attēlā aizkadrā palikusī) – "Likumu ABC" – ir noderīgas un skaidrojošas informācijas apkopojums.

FOTO: LV.LV

Ieskaties un izmanto! Portāls LV.LV, kura specializācija ir tiesību aktu skaidrojumi, lietotājiem piedāvā četras jaunas informatīvas sadaļas – ērtus rīkus ikdienas darbā. Turpmāk tepat LV.LV vidē var gūt ieskatu, piemēram, par jaunākajiem Latvijas likumiem un Ministru kabineta (MK) noteikumiem, kā arī izmantot ātrās saites uz biežāk lietotajiem likumiem tiesību aktu vortālā www.likumi.lv. Piedāvājam arī apkopojumu ar saitēm uz valsts pārvaldes iestāžu mājaslapām, kur publicēta precīza un skaidrojoša informācija par tiesisko regulējumu noteiktā jautājumā, piemēram, "Darījumi ar nekustamo īpašumu" vai "Iedzīvotāju reģistrs: kā pieprasīt / saņemt informāciju".

Portāla LV.LV satura vadlīnija – tiesību aktu skaidrojumi – ir papildinājums oficiālās publikācijas e-versijai  www.vestnesis.lv un praktiski lietojamo tiesību aktu datubāzei www.likumi.lv, līdz ar to "Latvijas Vēstnesis" sabiedrībai piedāvā vienkopus gan lietot tiesību aktus, gan saņemt saprotamu un skaidrojošu informāciju par tiesisko regulējumu Latvijā.

Tā kā portālam LV.LV ir izveidojusies sava auditorija, lietotāju ērtību labad piedāvājam jaunas informatīvas sadaļas, kas var atvieglot orientēšanos valsts informācijas telpā un laika taupīšanu, palīdzot ātrāk atrast noderīgo. Šie rīki, kas pārskata veidā piedāvā sistematizētu informāciju un vienlaikus kalpo kā ātrās saites, ir pievienotā vērtība LV.LV publikācijām kā portāla piedāvāto iespēju papildinājums.

Portāla 1. slejā (skat. attēlā) izvietota informatīva sadaļa "Likums top" – noderīgas ātrās saites uz Ministru kabineta un Saeimas mājaslapu attiecīgām sadaļām, kur var gūt kopainu par tiesību aktu projektiem un to ceļu no likumdošanas iniciatīvas līdz gatavam dokumentam. Mazā sarkanā norāde – "Likumu ABC" – ir tiešā izeja uz pārējām jaunajām sadaļām.

Sadarbībā ar tiesību aktu vortālu www.likumi.lv izveidotas divas jaunas sadaļas – "Jaunie tiesību akti" un "Visvairāk skatītie tiesību akti". Šie informatīvie rīki izvietoti portāla sākumlapas apakšā (turp var nokļūt ar vienu peles klikšķi – uzspiediet sākumlapas 1. slejā uz sarkano norādi "Likumu ABC").

Informatīvais bloks "Jaunie tiesību akti" veidots kā kodolīgs pārskats par aktualitātēm, lai LV.LV lietotājs, ja paralēli ikdienā netiek regulāri izmantots vortāls www.likumi.lv, operatīvi varētu uzzināt svaigāko informāciju par likumu un MK noteikumu jaunumiem. Plašākam un padziļinātam pārskatam aicinām izmantot vortālu www.likumi.lv, taču šī sadaļa ir kā aktuālo dokumentu afiša, lai mūsu lietotāji nepalaistu garām, iespējams, sev svarīgu un noderīgu informāciju. Kas jāzina par jaunā rīka funkcionalitāti? Skat. paskaidrojumus attēlā!

Ceram, ka par ērtu rīku, kas taupīs mūsu lietotāju laiku, kļūst sadaļa "Visvairāk skatītie tiesību akti" – tā ne tikai sniedz pilnīgu kopainu par mēneša aktuālākajiem (sabiedrības pieprasītākajiem) dokumentiem, bet arī piedāvā tiešu izeju uz tiem vortālā www.likumi.lv (dokumenta atvērumā arī izeja uz konsolidēto versiju, ja konkrētam tiesību aktam tāda ir – skat. "Saistītajās publikācijās" norādi <img src="http://likumi.lv/shared/bildes/kons.jpg" border=0> ).

Šajā sadaļā saišu veidā piedāvājam arī ērtu izeju uz visu laiku visbiežāk  izmantotajiem dokumentiem tiesību aktu vortālā www.likumi.lv, lai interesējošie dokumenti nav speciāli jāmeklē ar meklētāja palīdzību. Lūk, kāds šobrīd ir TOP 15:

* Darba likums  * Darba aizsardzības likums  * Patērētāju tiesību aizsardzības likumsKomerclikums

CivillikumsCivilprocesa likums  *  Administratīvo pārkāpumu kodekssAdministratīvā procesa likums

* KrimināllikumsKriminālprocesa likums * Par pašvaldībām Valsts pārvaldes iekārtas likums * Par nodokļiem un nodevāmPar valsts budžetu 2010.gadamLatvijas Republikas Satversme

Savukārt informatīvā sadaļa "Likumu ABC" piedāvā pārskatu par skaidrojošiem izklāstiem valsts pārvaldes iestāžu mājaslapās. Iespējams, valsts pārvaldes iestādes sagatavotais skaidrojums par tiesisko regulējumu noteiktā jautājumā var palīdzēt gūt skaidrību un izpratni kādā sev aktuālā lietā. Šī sadaļa ikdienā tiks papildināta ar jaunām saitēm.

Atgādinām, ka tiesību aktu skaidrojumu portāls LV.LV ir pozicionēts un funkcionāli attīstīts kā sabiedriskā platforma valsts dialogam ar sabiedrību (un otrādi). Portāla darbības mērķis ir saistīts ar LR Satversmes 90.panta – "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības"– īstenošanu:

  • nodrošināt vienkopus iedzīvotājiem aktuālu, precīzu un noderīgu informāciju un skaidrojumus par tiesisko regulējumu Latvijā (t.sk. par tiesību aktu izstrādes un izmaiņu procesu; likumdošanas iniciatīvām) un valsts pakalpojumiem iedzīvotāju tiesību, pienākumu, atbildības kontekstā;
  • Latvijas pilsoniskās sabiedrības, tiesiskās domas un sociālekonomiskās attīstības vārdā veicināt dialogu starp sabiedrību un valsti.

Portāla jaunumiem var sekot arī tviterī: www.twitter.com/portals_lvlv

Uz tikšanos portālā LV.LV!

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI