DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2009
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Apstiprina AKKA/LAA izlīgumu ar Pirmo Baltijas kanālu

Publicēts pirms 15 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 6. februārī, Augstākās tiesas Cievillietu tiesu palāta apstiprināja izlīgumu starp autoru biedrību AKKA/LAA (Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/ Latvijas Autoru apvienība) un Pirmo Baltijas kanālu (PBK), ar šo lēmumu izbeidzot vairākus gadus ilgušos tiesu procesus. Pēc izlīguma parakstīšanas PBK ir kļuvis par pirmo no visā Latvijas teritorijā raidošajiem telekanāliem, kuram turpmāk būs likumīgas tiesības izmantot autoru muzikālos darbus.

Šodien tiesā apstiprinātais izlīgums tika parakstīts jau pagājušā gada 18. decembrī. Pēc izlīguma parakstīšanas AKKA/LAA pārtrauca tiesvedību par 1,383 miljonu latu kompensācijas piedzīšanu no PBK, kā arī noslēdza licences līgumu periodam no 2009. Līdz 2014. gadam par mūzikas darbu izmantošanu mediju holdinga Baltic Media Alliance (BMA) televīzijas kanālos - Pirmais Baltijas Kanāls, Pirmais Baltijas Muzikālais kanāls un REN TV Baltija - Latvijas Republikas teritorijā.

AKKA/LAA padomes priekšsēdētāja Māra Zālīte paskaidro, ka BMA televīzijas kanāli ir pirmie no lielākajiem kanāliem Latvijā, kuri noslēguši līgumu ar AKKA/LAA, tā iegūstot likumīgas tiesības savos raidījumos izmantot autoru muzikālos darbus. „Šī gadiem ilgā tiesāšanās nav ne morāli, ne finansiāli izdevīga nevienai no pusēm, un ir labi, ka mēs esam panākuši mierizlīgumu. Un mēs ļoti ceram, ka šim piemēram sekos arī pārējās Latvijas telekompānijas, izbeidzot gadiem ilgušo nelikumīgo autordarbu izmantošanu Latvijas televīzijās!” uzsver M. Zālīte

 Par AKKA/LAA
Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūra / Latvijas Autoru apvienība ir biedrība, kas apvieno autorus nolūkā realizēt autoru tiesību kolektīvo pārvaldījumu saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem, normatīviem aktiem un starptautiskajām konvencijām un līgumiem, kuru dalībvalsts ir Latvija, kā arī statūtos minēto mērķu īstenošanai veikt citu darbību, kurai nav peļņas iegūšanas nolūka un rakstura un kas vērsta uz sabiedriskā labuma sniegšanu sabiedrībai izglītības, zinātnes un kultūras jomā, LR Satversmes 113.pantā garantēto tiesību un likumīgo interešu īstenošanu.

Informāciju sagatavoja:
Agnese Kārše
Biedrības AKKA/LAA
Komunikācijas nodaļas vadītāja
tel. 67274744
mob.tel. 26674742
e-pasts: Agnese.Karse@akka-laa.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI